Ми у Facebook
15.06.2024, 22:16

Скандинавський лайфхак для здорового сну

У всіх скандинавських країнах люди вірять в користь "свіжого повітря" для здорового сну. Тому часто можна побачити ряди дитячих візочків із сплячими немовлятами, залишених біля данських кафе. Шведські батьки навіть рекомендують виносити малюків на балкон для сну взимку.
Як повідомляє Inc.com, ідея "холодного сну" має наукове підґрунтя.

Хоча тепле, затишне ліжко може асоціюватися із засинанням, дослідження показують, що температура нашого тіла природним чином знижується, коли ми готуємося до сну.

Дослідження свідчать, що зниження температури в спальні допомагає людям міцніше спати, стимулюючи організм охолоджуватися перед сном. Ідеальна температура в кімнаті для сну становить від 15,5 до 20 градусів. Що вище температура, то гірша якість сну.

Звичайно, якщо зараз літо або ви живете на півдні, вам, можливо, доведеться ввімкнути кондиціонер, щоб знизити температуру в спальні до 20 градусів. Однак, численні дослідження та особистий досвід людей свідчать, що це може бути корисним. Охолодження спальні може здатися дивним, але всі ознаки вказують на те, що цей скандинавський метод дійсно працює.

Фахівці зі сну також зазначають, що сон у теплій кімнаті може прискорити процес старіння.

Про це повідомляє УНІАН, unian.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

До якого віку діти повинні спати вдень

Алкоголь сприяє кращому сну: ТОП-5 міфів про сон

Найкраща піжама - голе тіло: чому корисно спати голяка





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини