Ми у Facebook
07.04.2021, 23:00

Найкраща піжама - голе тіло: чому корисно спати голяка

Багато жінок для сну обирають красиву жіночу білизну, особливо якщо мова стосується сну з чоловіком. Але, як виявилось, найкраща піжама - це голе тіло.
Науковці довели, що спати оголеними - не лише сексуально, а й корисно для здоров'я. Вони пропонують 5 фактів, які змінять ваші погляди на сон без будь-якого одягу:

1. Покращується якість сну. Голландські вчені провели дослідження і довели, що сон з оголеним тілом більш глибокий, ніж в одязі. Так, люди, які сплять голяка, краще висипаються від тих, що сплять в піжамі чи нічній білизні.

2. Знижується рівень гормонів стресу. Кортизол або так званий гормон стресу часто стає причиною підвищеного кров'яного тиску, підвищення рівня холестерину, порушення сну, посилення апетиту, гормонального дисбалансу та ослаблення імунітету. Якщо ви спите в одязі, порушується терморегуляція, а відтак і якість сну, що сприяє підвищенню рівня кортизолу в організмі.

3. Вивільняються "антивікові" гормони. Якщо ви спите одягнутими, в організмі сповільнюється вивільнення гормонів росту та мелатоніну, які впливають на зовнішній вигляд. У результаті таких проесів пришвидшується процес старіння.

4. Покращується здоров'я. Сон голяка корисний не лише для шкіри, а й для роботи внутрішніх органів. Люди, які сплять одягненими, часто не висипаються, через що підвищується ризик розвитку діабету, серцевих захворювань та ожиріння.

5. Підвищується рівень гормонів щастя. Якщо ви спите голяка разом зі своїм партнером, вироблення окситоцину - гормону щастя, посилюється, що благотворно впливає на стресостійкість, роботу кишечника та артеріальний тиск.

А головна перевага сну "голяка" - приваблення вашої другої половинки.

Статті до теми:

Як сон впливає на схуднення: висновки фахівців

Цікаві факти про сон та сновидіння

Щоб сон був, як у дитини





На правах реклами