Варення з кавуна - оригінальний рецепт заготовок на зиму
- шкірки кавуна - 500гр,
- 1 ч.л соди,
- 300 грн цукру,
- лимон - 1 шт,
- апельсин - 1 шт.
Приготування:
Шкірки кавуна очистити від зеленої шкоринки та нарізати на шматочки, а тоді залити водою та додати соду. Настоювати 30 хв.
Тоді промити в проварити 20 хв. Дістати з відвару та оцідити
Цукор та відвар, де варилися шматочки кавуна, довести до кипіння, тоді додати шкірки кавуна.
Проварити на невеликому вогні 1 год, щоб легко кипіло.
Натерти цедру лимона та апельсина, видавити з фруктів сік.
Через годину варіння додати до кавунових шкірок сік та цедру, проварити на малому вогні ще 30 хв.
Варення готове - після охолодження можна споживати. Смачного.
Читайте також: Універсальний рецепт варення: готуємо заготовки з буль-яких ягід чи фруктів

Як святкувати Великдень без шкоди для здоров'я: поради святкового харчування та активності після застілля

Напередодні Великодніх свят Міністерство охорони здоров'я України звертається до громадян із закликом бути уважними до свого раціону та помірно вживати традиційні святкові страви, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
переглядів: 337
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія" оголосив дату відкриття

Уже наступної п'ятниці, 25 квітня 2025 року, на Волині відбудеться довгоочікуване відкриття щорічного фестивалю тюльпанів "Волинська Голландія" – справжньої квіткової феєрії, яка на кілька тижнів перетворить мальовниче поле поблизу Луцька на неймовірне різнобарвне море.
переглядів: 417
Збираємо великодній кошик: що потрібно покласти та що символізують страви?

Великдень – одне з найважливіших та найшанованіших свят в українській культурі. Його неможливо уявити без барвистого великоднього кошика, який віряни несуть до церкви для освячення. Кожен продукт у цьому кошику має глибоке символічне значення, що сягає як християнських традицій, так і давніх народних вірувань.
переглядів: 399
Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 396
Срібний браслет Pandora: як вибрати та з чим носити

Вибір ювелірних прикрас — це не лише про естетику, а й про практичність, символіку та довговічність. Особливо, коли мова йде про срібні браслети, які можна адаптувати до будь-якого стилю — від класичного до кежуал. Один із варіантів, який варто розглянути, — це срібний браслет, що може стати основою для персоналізованого образу.
переглядів: 196