Ми у Facebook
23.07.2024, 13:40

У Рівненській ОВА розповіли, чому протягом п’яти днів в регіоні літали БпЛА

У Рівненській обласній військовій адміністрації пояснили, чому протягом п'яти днів в області літали безпілотні літальні апарати (БпЛА).
Це були не ворожі дрони, а агродрони, які використовували в рамках навчального курсу в Олександрійському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Серед учасників курсу були не тільки безробітні, але й звільнені військовослужбовці з Рівненщини, Вінниччини, Києва, Черкас і Хмельниччини.

Про це повідомила пресслужба Рівненської ОВА.

Програма навчання включала вивчення основ безпечного управління безпілотниками, правил і зон польотів, технічних характеристик та можливостей коптерів.

За словами представників служби зайнятості, агродрони стають дедалі популярнішими, оскільки значно підвищують ефективність сільськогосподарських робіт. Вони дозволяють проводити моніторинг полів і аналіз врожайності, впроваджувати технології точного землеробства, що передбачають точне внесення добрив і пестицидів відповідно до потреб кожного квадратного метра поля. Дрони також використовуються для створення високоточних карт полів, що допомагає фермерам ефективніше планувати і керувати своїми ресурсами.

Після завершення курсу двоє учасників оголосили про намір започаткувати власний бізнес та створити робочі місця для звільнених ветеранів війни, скориставшись державною програмою «Власна справа». Вони планують придбати агродрон, запасні частини до нього і співпрацювати з місцевими фермерами на грантові кошти.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ