Як солити помідори?
Усі варіанти можна розділити за методом приготування на:
холодне і гаряче засолювання,
квашення та маринування,
сухий (без води) та із заливкою соком томатів.
Бабусин варіант, як холодним способом посолити помідори, актуальний і зараз. Процес заснований на природному бродінні молочної кислоти. Раніше їх солили в діжках і діжках, від того і назва бочкові. Посуд змінився, а ось назва збереглася, оскільки принцип залишився незмінним.
Компоненти розраховані для трилітрову банку:
Помідори – 2 кг,
Очищена вода - 1-1,5 л,
Сіль – 60-100 г,
Часник - 3-5 шт.,
Парасольки кропу – 3-5 шт.
Для надання пікантності додають:
Гілка тархуна - 2-3 шт.,
Чебрець – 6-7 гілочок,
Листя хрону, вишні та смородини – 3-5 шт.
Покроково:
Підготувати томати: розсортувати та промити.
Перебрати та промити зелень.
У теплій рідині розчинити сіль.
Приготувати тару
На дно тари укласти зелень, прянощі, а наприкінці помідори. Щоб вони розташувалися компактніше, посуд періодично потрібно струшувати.
Верхній шар овочів закрити зеленню.
Вміст залити охолодженим розсолом. Прикрити тканинною серветкою та залишити для бродіння на добу. Про початок процесу свідчать помутніння рідини та поява піни.
Якщо дозволяє розмір посуду, можна поставити зверху легкий гніт.
Для запобігання закисанню потрібно винести на холод.
Через 4-5 днів соління можна їсти. Повна готовність продукту настане на 40-50 день.
Ось ще один рецепт, як швидко посолити помідори холодним способом.
Знадобиться:
Фільтрована вода – 2 л,
Кам'яна сіль – 75 г,
Оцтова 70% есенція – 1 ст. л.,
Цукор – 1 ст. л.,
Укропні парасольки, горошки чорного перцю, смородинове листя, часник,
Томати – скільки поміститься у трилітрову тару.
Процес:
Зварити маринад із води, есенції, солі та цукру.
Прожарити банки.
Підготувати помідори: відмити і наколоти біля плодоніжки .
Плоди укласти разом із зеленню та прянощами.
Все залити охолодженим розчином та закрити гарячими .
Овочеву заготівлю перенести до холодного приміщення.
Солоні томати повністю готові за місяць.
Пряні помідори з лимонною кислотою
Часто господині для запобігання «вибухам» закаток застосовують оцтову кислоту. Кулінари вважають, що використання оцту погіршує смак продукту, робить його грубішим. Вони вважають за краще як консервант використовувати лимонну кислоту, у неї менш агресивний смак.
Отже, як консервувати помідори без оцту?
Продукти розраховані на трилітрову ємність:
Свіжі томати – 1,5-2 кг,
Велика харчова сіль – 1,5-2 ст. л.,
Цукор – 3 ст. л.,
Кристалічна лимонна кислота – 1 ч. л.
Фільтрована вода – 1,5 л,
Гострий перець – 0,5-1 шт.
Чорний та запашний перець – 5-6 шт.,
Горчица в зернах (сухая) – 1 ч. л.,
Очищений часник - 2-3 часточки,
Лавровий лист - 1-2 шт.,
Листя смородини – 3-4 шт.,
Парасольки кропу – 2 шт.
Покрокова інструкція:
Підготувати плоди.
У оброблені банки перекласти частину прянощів та зелені (часник не класти), зверху – помідорки та залишки листя.
Залити вміст окропом на 15-20 хв.
Ледь охолонути рідину вилити в каструлю.
Приготувати маринад: до киплячої рідини додати лимонну кислоту, цукор і сіль.
У балон докласти крупно нарізаний часник. Налити маринад.
Швидко закупорити, поставити вгору дном, накрити ковдрою.
Після остигання прибрати в комору.
Зелені помідори
Не завжди врожай томатів встигає дозріти. Недозрілі зелені плоди також підходять для консервування. Їх смак значно відрізняється від стиглих побратимів. При їхньому консервуванні є ряд тонкощів. Як маринувати зелені помідори?
Простий класичний рецепт розрахований на дволітрову баночку.
Інгредієнти:
Зелені плоди – 1-1,2 кг,
Хрін (листя),
Смородинове та вишневе листя,
Парасольки кропові,
Часникові зубчики - 4-5 шт.
Очищена вода – 1 л,
Сіль кам'яна – 40-50 г.
Покрокова технологія:
Приготувати розсіл: рідину закип'ятити, додати сіль.
Підготувати інгредієнти: промити та обсушити.
На дно викласти частину зелені та порізаний часник.
Ємність заповнити томатами, зверху прикрити зеленню, що залишилася.
Наповнити балон остиглим розчином.
Закупорити нагрітою пластмасовою кришкою.
Перенести у холодне місце.
Закуска готова приблизно за місяць.
закрутки, заготовки, помідори на зиму, квашені помідори, зелені помідори
На Рівненщині у п'ятницю 24 січня очікується мокрий сніг та ожеледиця
Завтра, 24 січня, мешканців Рівненщини очікує мінлива погода. Синоптики прогнозують хмарну погоду з періодичними опадами у вигляді мокрого снігу та дощу. Вночі та вранці можливий туман.
переглядів: 77
Хороші новини для закоханих: шлюб онлайн знову доступний в Дії
Після тимчасової перерви, спричиненої кібератакою, відновила роботу послуга реєстрації шлюбу онлайн через додаток Дія. Тепер ви можете подати заяву на одруження в будь-який зручний час і з будь-якого місця в Україні.
переглядів: 120
Куди у Рівному можна подіти старі шини
Рівнянам нагадують, що не варто залишати стару автогуму, яку більше не використовуватимуть, на узбіччях і в будь-яких інших місцях. Також не можна старі шини викдати у сині контейнери, які призначені для утилізації великогабаритного сміття.
переглядів: 179
Сирна запіканка: корисний і смачнющий сніданок
Записуйте простий рецепт запіканки із ніжним смаком.
переглядів: 172
Як приготувати каву по-турецьки: незвичайний рецепт
Кава по-турецьки — це більше, ніж просто напій. Це традиція, що втілює аромат, смак і дух цілої епохи. Цей спосіб приготування став натхненням для пісень, культурних обрядів і незабутніх сцен у турецькому кінематографі.
переглядів: 213