14 вересня - День українського борщу
Цікаві факти про український борщ
Перші згадки про борщ датуються XIV століттям. Назва походить від слова "борщ", що означає "червоний" – колір страви.
Складники борщу можуть відрізнятися залежно від регіону. Класичними вважаються буряк, капуста, морква, картопля, м'ясо, спеції.
Борщ є невід'ємною частиною української культури. Його готують на свята, родинні обіди та навіть подають на дипломатичних прийомах.
Існує понад 70 відомих рецептів борщу. Кожен регіон України має свої особливості приготування.
Популярність борщу виходить за межі України. Його люблять і готують у багатьох країнах світу, але саме український борщ вважається автентичним.
Борщ і ЮНЕСКО: Україна ініціювала процес включення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Борщ часто використовується як символ української ідентичності та культури.
А чи знаєте ви, що:
Існує легенда, що пар від борщу забирає з собою душі померлих. Тому борщ часто готували на поминках.
У деяких регіонах України борщ готують з додаванням сухофруктів або грибів.
Колір борщу може варіюватися від насичено-червоного до бордового залежно від сорту буряка та інших інгредієнтів.
Ось кілька цікавих рецептів, які ви можете спробувати:
Як приготувати смачний український борщ в мультиварці
Борщ-виручалка: для тих, в кого немає багато часу на готування
Бурякова заготовка на борщ
Смакові рецептори будуть в шоці: готуємо холодний борщ
Здивуєте близьких і гостей: як законсервувати виноград, аби був як оливки
Консервований виноград може стати неочікуваною прикрасою вашого столу, а завдяки маринаду за смаком нагадувати оливки.
переглядів: 16
Порятунок стосунків та прибутковий проєкт: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 18 вересня.
переглядів: 133
18 вересня: свята, іменинники, заборони та прикмети
Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день моніторингу якості води, а за релігійним календарем вшановують пам'ять пророка Захарії та праведної Єлизавети.
переглядів: 168
Помідори з хріном та часником на зиму
Пекучі, ароматні, для любителів гострого смаку. Заготівля з помідорів з хріном і часником на зиму, більш відома як "хріновина", багатьом подобається як соус до м'яса, пельменів та інших страв. Крім відмінних смакових якостей така приправа має ще й низку корисних властивостей.
переглядів: 214
Взимку в Україні можливі відключення газу
Українцям варто готуватися до складного опалювального сезону. Експерти прогнозують не тільки проблеми з енергопостачанням, а й говорять про графіки відключення газу.
переглядів: 257