Ми у Facebook
29.04.2009, 17:02

Колесник програв “Рівнеазоту”

Крапку у справі Віктора Колесника поставив Верховний суд

Віктор Колесник зазнав фіаско в суперечці проти керівництва ВАТ “Рівнеазот”. Верховний Суд України відмовив колишньому генеральному директору підприємства в задоволенні позову до адміністрації заводу.
Посаду генерального директора Віктор Колесник втратив у жовтні 2001 року. Тоді Рівненська ОДА (управляла 53,86 відсотка акцій) та зареєстрована в Ліхтенштейні компанія Chem-invest (12,24 відсотка акцій) провели збори акціонерів, де звільнили 11 членів правління підприємства на чолі з Віктором Колесником. Він заявив, що звільняти крісло не збирається, оскільки, на його погляд, акціонери прийняли рішення з порушенням процедури. За словами пана Колесника, “Рівнеазот” перебував у стадії банкрутства, а тому акціонери не мали права проводити кадрові перестановки в правлінні. Генеральний директор, який обіцяв боротися до кінця і подав кілька позовів про визнання рішень зборів акціонерів недійсними, особливих успіхів не досягнув.
У жовтні 2008 року стало відомо, що Віктор Колесник продовжив шукати правду в судах. У позові він вказав на порушення процедури звільнення.
— Відсутній наказ про моє звільнення та відповідний запис у трудовій книжці, — наголосив колишній гендиректор ВАТ “Рівнеазот” Віктор КОЛЕСНИК. — Фактично мене не звільнили, а усунули від виконання обов’язків керівника підприємства.
У позовній заяві Віктор Колесник просив суд стягнути на свою користь 112 тисяч гривень. Справу в Рівненському міському суді він виграв, але апеляція вийшла на користь ВАТ “Рівнеазот”. Єдине, що залишилося, — подати касаційну скаргу до Верховного Суду. Його рішення поставило остаточну крапку в цій справі.
— Верховний Суд відмовив Віктору Колеснику в задоволенні касаційної скарги, — наголосив начальник юридичного відділу ВАТ “Рівнеазот” Сергій ЯЦУН. — Я з самого початку вважав, що він безпідставно судиться. Адже Віктор Колесник перебував у трудових відносинах з Фондом держмайна, а його повноваження розповсюджувалися до перших зборів акціонерів.





На правах реклами