Ми у Facebook
05.04.2013, 12:43

Кічатий звітує перед колегами: гроші, дороги та політика

Фото 4vlada.com

Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий, звітуючи за рік роботи, відповідав на питання про політику, гроші та дороги.
Більшість питань, адресованих до голови облради, стосувалися переважно політики й розмов про "філософське".

Зокрема, Кічатий розповів про бачення демократії, а також можливість працевлаштування у органах виконавчої влади людей з опозиційною політичною позицією.

- Якщо людина прийшла працювати у структури виконавчої ради, вона має на час забути про приналежність до партії і працювати для всіх однаково. Думаю, ми до цього дійдемо, - відповів Юрій Кічатий.

Зацікавили депутатів і за які кошти від імені голови облради купувалися подарунки дітям у лікарнях округу, за яким його обрали у облраду.

За словами Юрія Кічатого, допомогли у цьому благодійні фонди, до яких і звертався голова облради.

Кандидатам у депутати пропонують "скинутись" на проведення виборів

Депутат Данило Корилкевич подякував Кічатому за те, що "забрали в обласну власність Дубенський історичний музей" та запропонував долучити до них іще й "дубенський монастир та браму, які нині у аварійному стані".

А от Анатолій Юхименко запропонував Кічатому перед сесією збирати погоджувальну раду з голів чи представників фракцій, бо ж "немає питань, яких не можна вирішити". Така пропозиція виникла у зв"язку з політичним складом ради. Нагадаємо, у обласній раді працюють представники семи політичних партій.

Голова Рівненської облради 18 годин простояв у сніговому заторі

Пригадали депутати і поганий стан доріг та ефективність використання коштів на них. За словами Кічатого, говорити про брак коштів будемо доти, доки область буде дотаційною:

- Ви самі, депутати, затвердили порядок, за яким ми використовуватимемо ці гроші. Ви на минулій сесії (звернувся він до автора питання Віктора Кривуна - авт.) закидали неефективність використання грошей при будівництві перинатального центру. Але депутати, які там буди, сказали зовсім протилежне. Тому ви можете висловлювати лише свою думку. Що ж до доріг, то ними і їх станом займаються компетентні органи, які чітко відслідковують всі порушення, - заявив Кічатий.

Фрази року: “А що ви хотіли? Голова обласної ради — відома особа!”

Говорили і про централізацію влади, і про затримки проплат казначейством.

А також просили провести депутатські слухання щодо медичної реформи. Та за словами Юрія Кічатого, такі слухання і саме з цього питання заплановані на осінь.

Врешті звіт депутатів задовільнив, бо за нього проголосувала більшість. Нині обласні обранці слухають звіт голови облдержадміністрації Василя Берташа про стан виконання делегованих повноважень.





На правах реклами