Ми у Facebook
14.04.2013, 18:24

Типові помилки при схудненні

Багато людей, прагнучи схуднути, «сідають» на різноманітні дієти, намагаючись скоротити спожиті калорії, однак ніякого позитивного ефекту так і не досягають. Раз за разом вони випробовують нові методи, шукають свою «диво-дієту», але безрезультатно.
І найчастіше, це відбувається зовсім не через брак сили волі, а через помилки, несумісні з дієтою. Більшість з них загальні для всіх, тому що беруть свій початок з необізнаності щодо правильного харчування.

ПОМИЛКА № 1. Сувора дієта - ключ до стрункості.

Це найпоширеніша помилка тих, хто намагається скинути зайві кілограми. Здавалося б, споживання невеликої кількості калорій сприяє схудненню. Це так, але проблема полягає в тому, що при виході з дієти людина повертається до звичайного режиму харчування, а уповільнений метаболізм, що виник під час дієти, сприяє набору нових кілограмів.

ПОМИЛКА № 2. Харчуватися регулярно не потрібно - їсти треба менше.

Відмова від одного з трьох основних прийомів їжі веде до того, що під час "дозволеної" трапези апетит розгулюється так, що ви переїдаєте і набираєте калорій набагато більше, ніж якби ви дотримувалися режиму в харчуванні.

ПОМИЛКА № 3. Забуваємо про обмін речовин.

В результаті двох попередніх помилок можна порушити обмін речовин. І знову неочікуване -- людина набирає ще більше вагу. Люди забувають, що хороший обмін речовин сприяє тому, що всі поживні речовини йдуть на конструктивну функцію організму, а саме, на ріст кісток і м'язів, волосся, нігтів, і, звичайно ж, на виділення енергії для активної життєдіяльності. Тому, головне завдання людини, яка прагне схуднути - це поліпшити свій обмін речовин.

ПОМИЛКА № 4. Намагаємося менше їсти.

За словами лікарів, важливо не те, скільки людина їсть, а що вона їсть. Адже насичення залежить не від калорійності їжі, а від її кількості. Якщо шлунок повний, то він посилає мозку сигнал: "Більше їсти не хочу", і людина припиняє трапезу.

ПОМИЛКА № 5. Фрукти не шкодять фігурі.

Фрукти - це здорова їжа. Однак, охочим схуднути вони корисні тільки як замінники вуглеводів. Яблука і банани також містять калорії, а в поєднанні з іншими продуктами додають небажану зайву вагу. А ось болгарський перець, огірки та морква мають мало калорій, тому добре підходять для тих, хто худне.

ПОМИЛКА № 6.
Повна відмова від солодкого.

Це загальна помилка. Не варто казати суворе НІ солодкому! Що стосується цукру, то вживайте його в чаях. Це набагато краще, ніж користуватися цукрозамінниками, які, як виявляється, викликають апетит. Цукор можна замінити медом, а трохи шоколаду фігурі не зашкодить, а навпаки, позбавить від депресії.

ПОМИЛКА № 7. Дотримуючись дієти, немає необхідності в зарядці.

Якраз навпаки! Тільки енергійність та активність у поєднанні з розумними обмеженнями в їжі допоможуть ефективно схуднути.

ПОМИЛКА № 8. Найкраще для схуднення - це біг.

Звичайно, біг - це прекрасний спосіб спалювати жири, але він, на жаль, не всім підходить. Людям, що страждають великою надмірною вагою, біг просто протипоказаний, тому що вся зайва маса вашого тіла нещадно перевантажує хребет, а це може призвести до великої травми! Так що ж тоді робити? Велосипед - краща альтернатива бігу. Нарівні з ним він вважається ідеальним засобом скинути вагу.

ПОМИЛКА № 9.
Я все роблю правильно, а вага зупинилась і стоїть на одному місці – отже, це межа для мене.

Практично кожен, хто худне, рано чи пізно зустрічається з такою проблемою. Вирішити її досить просто - варто лише виконувати ваші тренування з невеликою вагою (гантельки по 1 – 1,5 кг). Після того, як помітите, що вага знову рушила з місця - можна назад переходити на звичний режим тренувань. Справа в тому, що організм звикає до постійних одноманітних навантажень і відмовляється скидати вагу - так влаштуйте йому "прочухана", зробіть те, чого він від вас ніяк не очікує!

ПІДСУМКИ:
Тепер, знаючи найчастіші помилки схуднення, можна відповісти на запитання: "Як же правильно худнути?"
Відповідь очевидна - вести здоровий спосіб життя, а саме – дотримуватися здорового харчування і займатися спортом. Людина, котра не сидить на різних дієтах, а просто правильно харчується, забезпечує собі якісний обмін речовин, а спорт його посилює. Це і є ключ до схуднення без шкоди для здоров'я, але потрібна неабияка сила волі та підтримка близьких, щоби змінити своє життя, а не перетворювати кожен день у кулінарне шоу для свого шлунку.





На правах реклами