Ми у Facebook
16.10.2013, 07:40

Картопля для рівнян не буде коштувати більше 4 гривень

Чотири гривні і не більше – саме стільки має коштувати кілограм картоплі для мешканців Рівненської області.
У цьому впевнений голова обласної асоціації фермерів Дмитро Українець.

За його словами, теперішня ціна у три гривні за кілограм картоплі є нормальною і цілком виправданою, зважаючи на ту суму, яку фермери витрачають, аби забезпечити якісний врожай, повідомляє РадіоТрек.

Водночас, у багатьох великих сільських господарствах Рівненщини усю картоплю ще навіть не вибрали, каже Дмитро Українець, і переконує, що другого хліба для забезпечення усіх мешканців області вистачає.

Тож із десяток фермерів Рівненщини возять свій врожай на продаж до Києва.

Фахівці вважають, що в Україні виробництво картоплі в 3,5 рази перевищує потребу населення.

«Незважаючи на зменшення врожаю картоплі та овочів, обсяг їх виробництва перевищує потребу населення. Зокрема, по картоплі в 3,5 рази, буряках – в 1,7 рази, моркві – у 1,4 рази, капусті і цибулі – в 1,3 рази», – повідомив директор департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олег Пендзин, йдеться на finance.ua.

Тим часом, на українських ринках вартість картоплі сягає 5-6 гривень за кілограм – проти 1-2 гривень минулого року. Експерти аграрного ринку переконані, що і це не межа.

Нагадаємо, цієї суботи, 19 жовтня, у Рівному відбудеться ще один сільськогосподарський ярмарок, де бажаючі зможуть запастися необхідними продуктами на зиму.





На правах реклами