Ми у Facebook
22.04.2015, 13:30

П'ять продуктів, які викликають голод

Дієтологи стверджують, що деякі продукти замість того, щоб наситити організм надовго необхідними речовинами, насправді не справляються з цим завданням. Більше того, вони спонукають наш шлунок вимагати ще більше їжі.
Зазвичай, ми їмо для того, аби насититися. Та, як виявляється, існує перелік продуктів, які навпаки, загострюють відчуття голоду:

1. Білий хліб. Його готують з борошна, позбавленої клітковини. Однак саме вона сприяє виробленню необхідної кількість цукру, щоб побороти голод. Вченими доведено, що люди, які з'їдають в день більше двох шматків хліба, на 40% частіше страждають ожирінням.

2. Натуральний сік. Якраз цей напій поставляє в організм цукор в рідкому вигляді, що швидше за все підвищує його рівень в крові. А якщо цукор різко підвищився, він потім так само швидко і впаде. В результаті ви ще гостріше відчуєте голод.

3. Алкоголь. У той час, як в організмі розщеплюється спиртне, в ньому також сильно зменшується рівень вуглеводу глікогену, який відіграє важливу роль у підтримці стабільного рівня цукру.

4. Піца. Біле борошно, трансжири, плавлений сир і консерванти - все це неминуче призведе до того, що рівень цукру спочатку виросте, а потім різко впаде. Так що з'їсти її і надовго забути про голод не вийде.

5. Суші. Суші і роли являють собою вуглеводний еквівалент декількох шматків хліба. Рис, що входить до їх складу, дуже швидко перетравлюється і не встигає наситити організм білками і клітковиною, що і загострює відчуття голоду.

Тим, хто стежить за станом свого тіла лікарі рекомендують уникати вищезазначених продуктів.

Статті до теми:

Топ-5 продуктів, які допоможуть підняти настрій

П’ять основних продуктів для жіночої краси

Продукти, які руйнують пам’ять





На правах реклами