Жіночий клуб рекомендує: Топ-5 рецептів весняних компотів
1. Компот з шипшини.
Усі ми добре знаємо, що шипшина містить багато вітаміну С, тому, аби зберегти всю користь цієї ягоди, компот з неї потрібно готувати правильно.
Приготування:
Помийте 3-4 ст.л. ягід шипшини, підсушіть та перетріть в ступці, або іншій посудині. Потім ягідне пюре пересипте в термос та залийте 1 л. окропу і залиште настоюватися на ніч. А вже зранку можете пити смачний компот, підсолодивши його медом чи цукром.

2. Морс з журавлини.
Щоб приготувати смачний та корисний журавлиний морс, вам необхідно:
- промити і розім'яти ягоди;
- віджати з них сік;
- шкоринки, що залишилися від шипшини, залити водою і прокип'ятити 5-10 хвилин;
- відвар процідити та охолодити;
- з'єднати сік і відвар.
- додати трохи меду і смакувати чудовий компот!

3. Компот із сухофруктів.
Інгредієнти:
500 гр сухофруктів;
150-200 гр замороженої малини (не обов'язково);
2 л води;
1 лимон;
2 ст.л. меду, цукор.
Приготування:
Сухофрукти промийте проточною водою, викладіть в каструлю, додайте воду і залиште на 3-4 год. Потім воду з сухофруктів зліть в іншу каструлю, додайте туди цукор і закипятіть. Сухофрукти заліть підготовленим відваром. Лимон промийте і обдайте окропом, потім терткою зніміть шар цедри, не зачіпаючи білу частину. Відіжміть сік лимона, разом з цедрою додайте його до вашого компоту. Каструлю з компотом накрийте кришкою, укутайте та залиште настоюватися на ніч.

4. Брусничний морс з м'ятою.
Необхідні інгредієнти:
500 гр брусниць;
2-3 листки м'яти;
3 літри води;
цукор за смаком.
Приготування:
Ягоди брусниці протріть через сито. Залишки ягід помістіть в каструлю, а сік на 1 год. поставте у холодне місце. У каструлю з віджатими ягодами додайте вимите листя м'яти і закип'ятіть. Коли морс охолоне, процідіть його через марлю, додайте брусничний сік і пийте на здоров'я.

5. Компот із чорносливу та кураги.
Інгредієнти:
100 гр кураги;
70 гр чорносливу;
50 гр цукру
1 л води.
Приготування:
Замочіть курагу та чорнослив у теплій воді на 5 хв. Потім гарненько промийте і перекладіть в каструлю. Сухофрукти залийте 1 літром води і доведіть до кипіння. Після цього варіть компот на невеличкому вогні ще 15 хв. Потім додайте цукор і остудіть.
Такий компот з чорносливу і кураги можна пити і годуючим матерям і вводити по ложечці немовлятам. У ньому міститься багато вітамінів, що добре впливає на імунну та травну систему.

Смачного!
Статті до теми:
Як зробити каву смачнішою: секрети кавоманів
Топ-5 простих рецептів домашнього печива для дітей [+Фото]
Яблучне вино в домашніх умовах
Смачний квас в домашніх умовах: рецепт від читачки

весняний компот, компот, напої, імунітет, весна, вітаміни, здоров'я
Відомий комік Віктор Розовий розлучається з рівненчанкою

Пара одружилася у березні 2024 року, однак після важкого року прийняла рішення розійтись.
переглядів: 71
Свята, іменини та прикмети 16 травня

1178 день від початку повномасштабного вторгнення в Україну.
переглядів: 193
На Рівненщині прогнозують заморозки: оголошено помаранчевий рівень небезпеки

Сьогодні на території Рівненської області очікується хмарна погода з проясненнями.
переглядів: 270
У Рівному відкриють меморіальну дошку загиблому бійцю Андрію Каранюку

У п'ятницю, 16 травня, о 08:50 на фасаді Рівненської гімназії №10 відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя України, солдата Андрія Каранюка.
переглядів: 264
Здолбунів прийматиме регіональний етап "Ігор ветеранів 2025" та Забіг Подяки 17 травня

У суботу, 17 травня, Здолбунівська громада знову стане центром спортивного духу та вшанування героїзму, приймаючи регіональний етап Всеукраїнських спортивних змагань «Ігри ветеранів 2025».
переглядів: 304