Ми у Facebook
02.11.2016, 07:40

Як приготувати смачні шпроти в домашніх умовах [+Фото]

Для приготування страви пропонуємо скористатися фоторецептом.
Інгредієнти:

700 г мойви (можна взяти кільку або салаку)
100 г рафінованої олії
1 бульйонний кубик
3 пакетики чорного чаю
3 лаврових листки
6-7 горошин чорного перцю
жменька цибулиння
рідкий дим (за бажанням).

Приготування:

Для початку чай заливаємо кип'ятком (близько 1/2 склянки) і залишаємо настоюватися 20 хв. В цей час миємо рибку, відрізаємо голови і виймаємо нутрощі (ікру можна лишати).

Лушпиння цибулі миємо і викладаємо на дно каструлі, сюди ж додаємо лавровий лист, перець. На лушпиння рядочками викладаємо рибу.



Зверху рибу посипаємо бульйонним кубиком і заливаємо заваркою з чаю, рослинною олією та рідким димом (за бажанням).



Каструлю з рибою накриваємо кришкою і доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушимо близько години. Потім знімаємо кришку і збільшуємо вогонь, аби швидше випарувалася зайва вода.

Охолоджені шпроти викладаємо на тарілку. Можна зберігати і в банці, але тоді заливайте залишками олії.



Смачного!

Читати також:

Як приготувати смачні чебуреки в домашніх умовах [+Фото]

Готуємо запіканку з макаронів на сніданок

Готуємо смачні м'ясні "стіжки" під шубою [+Фото]





На правах реклами