Напої, що зроблять осінь теплішою
Шипшина має цілющі властивості, перш за все, за рахунок великого вмісту вітаміну С. До речі, аскорбінової кислоти в ній навіть більше, ніж в лимонах і чорній смородині.
Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Ягоди шипшини також містять велику кількість інших вітамінів, мінеральних речовин і органічних кислот. Шипшина знімає запалення, є хорошим сечогінним і жовчогінним засобом, і звичайно, допомагає зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями.

Чудовою альтернативою відвару шипшини, про який ми писали вище, стане чай з додаванням малини. Пити такий чай необхідно свіжим, тому заварюйте його на один раз.
Складові:
- плоди шипшини – 50 г
- малина – 50 г
- вода- 200 г
- мед – за смаком
- чорна смородина – за смаком
Спосіб приготування:
Воду закип’ятити і залити плоди шипшини, малини і чорної смородини, накрити кришкою.
Дати чаю охолонути до кімнатної температури і процідити його. Перед подачею додати трохи меду.
Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну
2. Імбирний чай
Включивши його в раціон, ви забудете, що таке сезонна дипресія і застуда. Імбир багатий на вітаміни С, А, В1, В2, ефірними маслами, солями фосфору, заліза, натрію, магнію, кальцію.

Крім того, ця рослина містить всі необхідні амінокислоти.
Складові:
- свіжий імбир – 1 ст. л.
- молоко – 0,5 л
- вода – 0,5 л
- гвоздика – 10 шт.
- кардамон – 10 шт.
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- зелений чай – 2 ч. л.
- чорний чай — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Поставте гарячу воду на вогонь. Додайте гвоздику, кардамон і зелений чай.
Після того як вода закипить, додайте молоко. Трохи почекайте і додайте у воду чорний чай і дрібно нарізаний імбир.
Коли отримана суміш почне закипати, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.
Сім способів зігрітися на роботі
3. Настій з обліпихи
Обліпиха багата такими вітамінами, як В1, В2, С, К, Е, фолієвою кислотою, різними мікроелементами. Ця ягода широко застосовується як в народній, так і в традиційній медицині.Часте вживання обліпихи є запорукою міцного здоров’я і профілактикою багатьох захворювань.

Складові:
- ягоди обліпихи – 150 г
- вода – 0,6 л
- мед – за смаком
Спосіб приготування:
Ягоди промити і розділити на дві частини. З 100 грамів обліпихи зробити пюре і додати в нього ягоди, що залишилися.
Залити отриману масу окропом і дати настоятися 10-15 хвилин. Настій подавати з медом.
До слова, запропонуйте гарячий напій ближньому, зробіть приємність у холодну днину!


затишок вдома, тепло, здоров'я, весна, заморозки, похолодання, рівнянам, застуда, чай з імбирем, споживач
Найсмачніша намазка на хліб. Перекус за 3 хвилини: прості інгредієнти

Сьогодні портал OGO.ua розкаже про одну з намазок із часником. Це чудова закуска для свята або простих дружніх посиденьок.
переглядів: 2672
Як заварити червоний буряк, щоб був яскравий та солодкий

Полюбляєте страви з буряком, але приготувати овоч не вдається ідеально, то колір виварюється, то смак не надто солодкий. Є кілька моментів, які варто знати перед тим як почати готівлю.
переглядів: 1063
Смачний перекус для всієї родини: Сосиски в тісті

Хто ж не любить сосски в тісті, але як приготувати для них тісто? Просто й швидко!
переглядів: 518
Ідеальний сніданок: Як приготувати смачні сирники

Для приготування цього смачного й корисного сніданку потрібно трошки кулінарного хисту та правильні інгредієнти.
переглядів: 420
Чіабатта: італійський хліб на дріжджах

Сайт OGO.ua поспішає порадувати вас простим рецептом хліба – чіабатта в домашніх умовах. Цей італійський хлібець здебільшого прийнято готувати з пшеничного борошна, води, солі та невеликої кількості дріжджів, хоча найчастіше в тісто додається оливкова олія.
переглядів: 656