Ми у Facebook
10.09.2020, 12:45

Координаційна рада нарешті назвала три головні вимоги мітингувальників в Білорусі

зображення з prm.ua

Прессекретар Координаційної ради із забезпечення трансферу влади Антон Родненков оголосив три головні вимоги мітингувальників у Білорусі.
"Їх кілька. Перша - це звільнення всіх політв'язнів. Це дуже важливо для всіх учасників. Друга - це припинення насильства і початок розслідування тих фактів катувань та побиття, які ми всі бачили, які просто жахливі. І до цих пір поки що ми нічого виразного про це не чули. І третя - це, звичайно, догляд Лукашенко і нові вибори.



Чому зараз настільки масово йде опір суспільства? Завдяки тому, що всі об'єдналися цими трьома ідеями. Тобто все це розділяють, абсолютно всі політичні партії, соціальні якісь рухи, позаурядовими організації, все суспільство. Це поділяють працівники заводів, це поділяють студенти, це поділяють вчителя, це поділяють медики - це поділяють всі", - відповів Родненков.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості. Лукашенко заявив, що перевиборів не буде. У Білорусі застрайкували працівники радіо. Міноборони Білорусі привело у повну бойову готовність війська. Лукашенко доручив МВД повернути спокійну країну. У Білорусі будинок опозиціонера закидали фарбою. Тіхановська назвала умови, за яких повернеться до Білорусі. Опозиція хоче скликати в Білорусі референдум. У Білорусі затримали 200 осіб. Серед них - 50 журналістів. "Ми не хочемо мовчати!" - Зірки білоруського спорту виступили зі зверненням. У Білорусі звільнили з в'язниці українського журналіста. У Білорусі силовики жорстоко розігнали протести. Чисельні затримання. Лукашенко просить Україну "повернути" опозиціонерів Кравцова й Родненкова. До редакторки опозиційного видання TUT.BY прийшли з обшуками.





На правах реклами