Ми у Facebook
22.04.2021, 15:23

Книга Жадана посіла місце у короткому списку американської літературної премії

Нове видання творів українського поета привернула увагу іноземних критиків - воно може отримати премію Волкотта.
"Моя книжка віршів "Новий правопис" - у цьогорічному короткому списку премії Дерека Волкотта. Дякую перекладачам Джону Геннессі та Остапу Коню, видавцям, а також, ясна річ, Дереку Волкотту", - написав Сергій Жадан на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук.





Як пише Новое время, The Derek Walcott Prize for Poetry вручає кожного року видавництво Arrowsmith Press у партнерстві з фестивалем Дерека Волкотта та Бостонським театром драматургів. Присуджують за видану в попередньому році англійською мовою збірку віршів живого поета, який не є громадянином США.

Переможця The Derek Walcott Prize for Poetry 2020 оголосять у червні.


Нагадаємо, "Інтернат" Сергія Жадана переклали на англійську мову. Поетична збірка Сергія Жадана «Новий правопис» («A New Orthography») увійшла до цьогорічних фіналістів престижної літературної премії PEN America Literary Awards у номінації «Перекладна поезія».

Збірку Жадана Антена переклали польською та німецькою мовою. "Нью-Йорк Таймс" включив американське видання роману "Інтернат" до списку рекомендованих книг на наступний рік. Перед цим збірку віршів Сергія Жадана "Те, чим ми живемо, те, заради чого вмираємо" The New York Times Book Review вніс до списку рекомендованих книг 2019 року. Роман Сергія Жадана "Депеш Мод" видали у болгарському видавництві "Парадокс". Книга вийшла у перекладі Райни Камберової з ілюстрацією Інни Павлової. Сергій Жадан став лауреатом в двох номінаціях рейтингу "Книга року"





На правах реклами