Ми у Facebook
29.04.2021, 12:06

Чоловік полишив високооплачувану роботу і став на захист Вітчизни

фото з prm.ua.

Військовослужбовець окремої механізованої бригади ЗС України Роман родом із Миколаєва, йому 48 років. Строкову службу проходив ще до здобуття Україною незалежності.
− До лав Збройних Сил не міг швидше прийти через контракт на попередній роботі - я був цивільним моряком. Усього на флоті 19 років відпрацював. Коли контракт закінчився, вирішив, що можу бути корисним у війську. Мені тут подобається. Люди в армії зовсім іншими стають. Тут неважливо, скільки в тебе грошей на рахунку, чи маєш якийсь соціальний статус. Тут люди справжні. У моєму підрозділі багато хлопців молодших за мене, але в них є чому повчитися. Вважаю, що я потрібен саме тут, − стверджує Роман.


зображення з facebook.com/pressjfo.news
зображення з facebook.com/pressjfo.news


Воїн каже, що попередня робота в нього була високооплачуваною.

− Гроші − не головне. Коли перебував у відрядженні за кордоном і дивився новини, бачив як українські хлопці боронять нашу країну. Я міркував: я ж народився тут і теж мушу разом із ними воювати. Мені, зрештою, було соромно, що хтось воює, а я у дружини під боком…Завжди мріяв бути військовим. Вважаю, що це круто, зі зброєю в руках захищати свою рідну землю, − ділиться думками військовик.

Роман додає, що його рідні морально були готові до того, що він після флоту піде до ЗС України.

− Зараз переживають за мене, звісно. Про себе їм повідомляю мінімум: живий-здоровий, все гаразд. На зв’язок із рідними – старенькою мамою та дружиною – намагаюся виходити майже щодня. Більше із рідних не маю нікого. Мамин батько - мій дідусь, був військовим. Можливо саме тому мама схвалила моє рішення, − розповідає армієць.

Воїн каже, що коло знайомих та друзів за ці роки сформувалося з людей, які вже воюють за Україну.

− Тепер, у цивільному житті, мені не соромно сказати хто я. Адже я не відсиджуюсь у тилу, − каже Роман.

Воїн вважає, що на всіх тимчасово окупованих територіях скоро майорітиме український прапор.

− Тоді з тими людьми, які там залишилися, треба буде разом жити й своїми вчинками викликати в них позитивні емоції. Щоб ці люди зрозуміли - український солдат − це той, хто допоможе і захистить. Сподіваюся, держава теж не відвернеться від цих громадян. Бо земля ж ця − наша. Ми не окупанти і не загарбники. Ми любимо та боронимо нашу Батьківщину.

Про це йдеться на офіційній сторінці прес-центру ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Санітарним інструкторам важливо зберігати холоднокровність


Поет, який боронить Україну


«Кадровий фронт»

Три брати боронять Україну


На варті психічного здоров’я воїнів

У свої 56 «Дядя Міша» має три здійснених парашутних стрибки





На правах реклами