Ми у Facebook
24.08.2022, 19:45

Мистецький розвиток та помахи пензля талановитої рівнянки

Дитячі творчі прояви – мимовільні, проте такі життєво необхідні. Дуже важливо вчасно помітити ці перші спроби пера та дати можливість дитині творчо розвиватися у цьому напрямку, адже образотворча діяльність має дуже важливе значення для всебічного розвитку особистості.
Під час творчого процесу у дитини формуються спостережливість, мистецьке бачення, креативний погляд на буденні речі та естетичний смак. Саме про такий мистецький розвиток ми сьогодні поговоримо із Садовник Соломією, ученицею Рівненської гімназії «Престиж».



- Розкажи трішки про себе, які маєш хобі?
- Мене звати Соломія Садовник. Живу у Рівному, навчаюся у 6-ому класі Рівненської гімназії «Престиж». Дуже люблю тварин. У вільний від навчання час захоплююся туристичними мандрівками, тематичними вечірками в колі друзів та рідних, а також малюванням.

- Коли і хто познайомив тебе зі світом малюнку?
- Почала захоплюватися малюванням ще з дитинства, коли була зовсім маленькою. На мій третій день народження батьки подарували мені мольберт з фломастерами, згодом – кольорові олівці та фарби.

- Як давно малюєш?
- Батьки помітили у мене любов до малювання, тож уже в дошкільному віці я відвідувала гуртки з образотворчого мистецтва «ARTROOM». Для себе я зрозуміла, що гарний малюнок – це наполеглива тривала праця, однак мені іноді не вистачає терпіння довершити свої роботи, що, по суті, і стає причиною критики своїх робіт.



- Чи мрієш про власну художню виставку? Яка вона у твоїй уяві?
- Як кожен митець, я у майбутньому мрію провести виставку своїх робіт. Мені подобаються тематичні виставки з відповідною ілюмінацією та музичним супроводом. Маю досить багато ідей, які хочеться зобразити на полотні. Вірю, що кожна з художніх ліній, на мою думку, формується крізь призму обставин у той чи інший час. До прикладу, мій улюблений колір – зелений. Це колір життя, добра, миру та розвитку. Зелений у мене асоціюється з багатогранністю та свіжістю, тож його можу поєднувати з багатьма іншими відтінками, передавати різні відтінки та настрої.

- Чи плануєш в майбутньому стати художником або пов’язати свою професію з малюванням? Твої улюблені кольори?
- Поки що не можу визначитись щодо майбутньої професії, але хочеться продовжити медичну справу своєї фармацевтичної династії. Можливо, це буде лікування чи терапія, але можу сказати, що це однозначно буде пов’язано із людьми. Тому мої навики в малюванні – естетизм, гармонія, проєктування, поєднання елементів, уява обов’язково мені знадобляться незалежно від професії, яку я оберу для себе.



- Що для тебе композиційно правильна картина? Як створити ідеальний малюнок?
- Композиційно правильною картиною для мене є та, яка містить почуття художника, викликає емоції у глядачів та дає можливість «домалювати» епізод. Картина – це дзеркало митця, кожна з яких є для нього довершеною. Ідеальним, на мою думку, буде той малюнок, який виконаний невимушено та є витвором внутрішнього світу людини.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ