Ми у Facebook
21.08.2015, 20:00

Як налагодити стосунки зі свекрухою: 5 правил

Одвічне протистояння невістки та свекрухи - явище, яке не оминає більшість жінок. Як все-таки знайти спільну мову і подолати традиційний конфлікт?
У кожній родині ситуація складається по-різному: деякі пари після одруження живуть окремо, інші надають перевагу спільному проживанню з батьками. У обох випадках свекруха може однаково впливати на відносини у вашій сім'ї. Якщо вам все ж доводиться постійно стикатися з мамою свого чоловіка, то наступні поради для вас.

Не вплутуйте родичів у конфлікти. І взагалі - дотримуйтеся дистанції. Але це стосується не тільки свекрухи і конфліктів. Відносно ваших батьків теж! Також вкрай важливо не вплутувати родичів у вирішення конфліктних ситуацій, розповідати їм про ваші проблеми, і тим більше, скаржитися на чоловіка. І борони Боже скаржитися на чоловіка свекрусі!

Не намагайтеся стати донькою.У неї є син. І він ваш чоловік. Тому її дочкою ви навряд чи станете. Це взагалі сумнівна практика. Намагайтеся спілкуватися на рівних, але з повагою, звичайно. Намагаючись бути гарною донькою, подружкою, отримаєте відповідне ставлення - як до дитини, нездатної доглянути за її улюбленим чадом, тим більше зробити його щасливим.

Уникайте конфліктів з свекрухою. Хоча б тому, що виясненням стосунків ви ставите чоловіка в положення між двох вогнів. Будьте собою, не піддавайтеся на провокації. Затіваючи такого роду війну, не варто розраховувати на перемогу - тут не буде розв'язки в принципі.

Робіть подарунки. Вона - жінка. А значить, теж любить подарунки. Не потрібно дарувати занадто часто, відверто догоджаючи. Але доречні знаки уваги, невеликі подарунки, квіти на день народження - це саме те, що потрібно.

Не звинувачуйте її. Зрештою, вона теж має право на свою позицію. Зберігайте спокій. Спробуйте поставитися до неї з розумінням, і перестати розглядати, як ворога.

Подумайте про ваші відносини. Можливо і вам з часом доведеться виконувати роль зловісної свекрухи.

Статті до теми:

Як впоратися з емоціями: поради арт-терапевтів

Заміж після 30-ти: плюси та мінуси пізнього заміжжя

Сім рівнів подружньої сумісності





На правах реклами