Ми у Facebook
28.05.2016, 15:00

Топ-5 продуктів, які заспокоюють нерви

Щоденна рутина, неприємності на роботі, конфлікти в сім'ї, самотність - далеко не всі причини, які щодня змушують нас нервуватися. А щоб впоратися з цими нервами, пропонуємо вживати не лікарські засоби, а "заспокійливі" продукти.
Зелений чай
На думку вчених, саме зелений чай найкраще допомагає регулювати кров'яний тиск та серцебиття. Крім цього, він домагає зменшити симптоми надмірної дратівливості. Тому, якщо у вас нерви "на грані", сядьте і насолодіться чашкою якісного зеленого чаю.

Хміль
Для багатьх саме цей продукт асоціюється лише з виготовленням пива. Але, крім цього, хміль містить в собі ефірне масло, яке здатне заспокоювати. Але тут варто пам'ятати, що чай з хмелю не тільки заспокоює, а й викликає сонливість. Тому пити його краще перед сном.



Корінь валеріани
Зачасту корінь валеріани використовують для поліпшення сну та боротьби з безсонням. Сам корінь має досить неприємний запах, тому приймати його краще у вигляді капсул.

Лаванда
Ця рослина має настільки сильний аромат, що за допомогою нього може знімати запалення. Крім того, запах лаванди досить добре заспокоює. Для тих, кого постійно турбують стреси, краще виростити власну лаванду і насолоджуватися її заспокійливим запахом.



Риб'ячий жир
Цей продукт популярний серед тих, кого турбують серцево-судинні хвороби. Але, риб'ячий жир корисний не лише для серця, а й для нервів. Регулярно варто вживати продукти, які містять риб'ячий жир тим людям, які часто нервуються і перевтомлюються. Це може бути: риба, рослинна олія, шпинат, капуста, зелень, продукти з сої, квасоля, сочевиця, тощо.

Будьте здорові!

Статті до теми:

У чому причина депресії?

Вчені: Спорт та медитація допоможуть позбутися депресії

Жіночий клуб ОГО радить: Як правильно "заїдати" стрес





На правах реклами