Ми у Facebook
27.05.2021, 14:29

Захисник України Всеволод з позивним "Дід"

Зображення з facebook.com/pressjfo.news

Український захисник із позивним «Дід» вже сьомий рік на російсько-українській війні. Позивний Всеволодову із Закарпаття дали товариші по службі. Мовляв, ти найстарший у підрозділі, то й будеш дідом зватися!
Мобілізований у першу хвилю, в квітні 2014 року Всеволод потрапив служити до одного з механізованих підрозділів. Брав участь у боях на Луганському напрямку.

– Ми тоді знаходились поблизу Комишного, то таке селище впритул до кордону біля Ростовської області Російської Федерації, – розповідає він.
Фактично всі сім років він проходить службу в одному і тому ж підрозділі. Жартує, що зрісся з колективом – не відірвати. Посміхаючись розповідає, що підвищили до старшого солдата.

– Але мені не нагороди важливі, я ж добровільно відправився воювати. Щоб Україна була, а міг би, як дехто, сидіти вдома та орати земельку.
До слова, Всеволод – фермер. У Закарпатті в нього та його родини – велике господарство, про яке поки він боронить країну дбають дружина та донька. Чоловік розповідає, що є худоба, земля, виноградник. Ну а як же ж без нього на Закарпатті?! Сподівається, що потрапить додому вже на молодий врожай винних ягід і сам робитиме вино.

Додає, що доньки майбутній чоловік зараз також служить – пішов до одного з підрозділів Нацгвардії, а як повернеться зі служби – буде весілля.
– А я тут за його братом-близнюком приглядаю. Той у піхоту записався і ми разом служимо. Тому у нас, фактично, всі чоловіки в родині – захисники України! – каже Всеволод.

Всеволод, мобілізований у першу хвилю у квітні 2014 року, потрапив служити до одного з механізованих підрозділів українського війська. Брав участь у боях на Луганському напрямку.

Говорить, що найрезонансніші події того часу, які йому запам’яталися, це звільнення Кремінної, Рубіжного, Лисичанська, обстріли ворожої артилерії, що гатила з російської території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Піхотинець Петро

Санітарним інструкторам важливо зберігати холоднокровність


Поет, який боронить Україну

«Кадровий фронт»

Три брати боронять Україну

На варті психічного здоров’я воїнів

У свої 56 «Дядя Міша» має три здійснених парашутних стрибки


Чоловік полишив високооплачувану роботу і став на захист Вітчизни

Служитиму до перемоги





На правах реклами