Ми у Facebook
28.03.2024, 13:46

У цю неділю Україна переходить на літній час: куди треба крутнути стрілки

Вже цими вихідними українці перейдуть на літній час, коли годинники переведуться на одну годину вперед у ніч проти 31 березня. Стрілки пересувають на одну годину вперед о 03:00.
Відповідно до правил, установлених урядом з 1996 року, що встановлюють перехід на літній час у ніч на останню неділю березня, і на зимовий - у ніч на останню неділю жовтня, збільшуючи теплу частину року.

Зауважимо, що більшість сучасних годинників автоматично змінюють час, тож самостійно крутити стрілки доведеться тільки на механічних годинниках.

Читайте також: Як приготувати смачні панкейки: простий і швидкий рецепт

Щоб зробити перехід на літній час менш травматичним для організму, лікарі рекомендують дотримуватися кількох простих порад:

- Почніть адаптацію, лягаючи спати і прокидаючись на 15-20 хвилин раніше за кожен день протягом чотирьох або більше днів до переходу на літній час.
- Налаштуйте виконання повсякденних справ, які є часовими сигналами для вашого тіла, такі як прийоми їжі та медикаментів, фізичні вправи.
- Отримуйте яскраве ранкове світло протягом 20-30 хвилин після пробудження та збільште вплив яскравого світла як удома, так і на роботі у першій половині дня.
- Приберіть із спальні електронні пристрої, такі як телевізори, смартфони, ноутбуки, ігрові консолі тощо, та переконайтеся, що вони вимкнені та заряджаються далеко від вашого ліжка.





На правах реклами