Ми у Facebook
12.10.2020, 16:38

В Білорусі проти Лукашенка вийшли пенсіонери

зображення з prm.ua

Протести тривають. І на акції незгоди, як виявилося, активно вийшли люди похилого віку. В Мінську пенсіонери вийшли на марш протесту проти президента Білорусі Олександра Лукашенка.
Протестувальники зібралися на майдані Незалежності біля Червоного костьолу. Вони заспівали пісню "Священна війна", натякаючи, що оголошують її Лукашенко. Також люди скандували: "Верим, можам, пераможам!".

Говориться, що на місці люди в формі затримали дівчину в жилетці "Преса". Чи будуть розганяти акцію з пенсіонерами, оскільки це робили раніше, коли зібралися на площі молоді люди, невідомо.

Про це йдеться в Telegram-каналі видання Tut.by, @tutby_official. Повідомляє телеканал Прямий.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості. Лукашенко заявив, що перевиборів не буде. У Білорусі застрайкували працівники радіо. Міноборони Білорусі привело у повну бойову готовність війська. Лукашенко доручив МВД повернути спокійну країну. У Білорусі будинок опозиціонера закидали фарбою. Тіхановська назвала умови, за яких повернеться до Білорусі. Опозиція хоче скликати в Білорусі референдум. У Білорусі затримали 200 осіб. Серед них - 50 журналістів. "Ми не хочемо мовчати!" - Зірки білоруського спорту виступили зі зверненням. У Білорусі звільнили з в'язниці українського журналіста. У Білорусі силовики жорстоко розігнали протести. Чисельні затримання. Лукашенко просить Україну "повернути" опозиціонерів Кравцова й Родненкова. До редакторки опозиційного видання TUT.BY прийшли з обшуками. Координаційна рада нарешті назвала три головні вимоги мітингувальників в Білорусі. Литва визнала Світлану Тихановську - єдиним лідером в Білорусі. Протести в Білорусі: затримали щонайменше 230 осіб. У Білорусі під час вчорашніх протестів пов'язали майже 600 людей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ