Ми у Facebook
14.09.2011, 14:00

Дубенський замок — один із фіналістів акції "7 чудес України"

Фото: history.dubno.com.ua

За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури було визначено 21-го фіналіста акції.
Як повідомили "Коментарям" у прес-службі заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка, до їх числа увійшло 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців. Під час урочистого вручення заслужених нагород Томенко привітав директорів цих історико-культурних об’єктів, побажав успіху у подальшій боротьбі за звання кращих та вручив їм пам’ятні дипломи фіналістів акції.

Фіналістами акції стали: в категорії "Замки": Дубенський замок (Рівненська обл.), Замок "Паланок" (Закарпатська обл.), Збаразький замок (Тернопільська обл.), Золочівський замок (Львівська обл.), Луцький Верхній замок (Волинська обл.), Олеський замок (Львівська обл.), Ужгородський замок (Закарпатська обл.). У категорії "Фортеці": Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська обл.), Генуезька фортеця в Судаку (Крим), Кам’янець-Подільська фортеця (Хмельницька обл.), Київська фортеця (Київ), Фортеця у Меджибожі (Хмельницька обл.), Хотинська фортеця (Чернівецька обл.), Чигиринська фортеця Резиденція Богдана Хмельницького (Черкаська обл.). У категорії "Палаци": Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим), Бахчисарайський (Ханський) палац (Крим), Лівадійський палац (Крим), Маріїнський палац (Київ), Митрополичий палац (Чернівці), Палац Кирила Розумовського у Батурині (Чернігівська обл.), Палац у Качанівці (Чернігівська обл.).

Томенко як голова Оргкомітету акції також повідомив, що детальну інформацію про 21 фіналіста можна знайти на офіційному сайті акції, де, власне, можна і проголосувати за сім найкращих об’єктів. Як відомо, за умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та інтернет-голосування (50/50). Голосування триватиме до 1 грудня 2011 року.

Тим часом на Рівненщині Видавничий дім "ОГО" розпочинає новий проект — серію тематичних сторінок “Відкрий Рівненщину!”, присвячених кожному з районів нашої області.

Уже нині можна ознайомитись із такими чудесами Рівненщини, як:

Сім чудес Володимиреччини
Сім чудес Березнівщини

Нагадаємо, що у 2007 році ВД "ОГО" та телерадіокомпанія "Рівне 1" організували мультимедійний проект "Сім чудес Рівненщини". Саме тоді було визначено сім чудес, з якими ви можете ознайомитися детальніше:

Вузькоколійна залізниця “Антонівка-Зарічне” (Володимирецький-Зарічненський райони)
Тараканівський форт (Дубенський район)
Історико-культурний комплекс м.Остріг
Заповідник “Поле Берестецької битви” (с.Пляшева Радивилівського району)
Свято-Троїцький жіночий монастир (м.Корець)
Замок князів Любомирських (м.Дубно)
Свято-Троїцький чоловічий монастир (с.Межиріч Острозького району)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ